Sterke Zeilverhalen

22
JUN
2014

Veel te lang geleden en Zeilen met een nieuwe dimensie..

Door de Facebook pagina Klipperaak Passie en Strijd hebben we de website een beetje verwaarloosd. Dat is jammer want ons hele zeilavontuur of misschien wel ons leef-avontuur staat erop. In hoofdlijnen dan want we houden natuurlijk ook nog iets privé!! Het zeilseizoen zijn we best  goed begonnen.

Inmiddels hebben we een paar weken in Hoorn gelegen, zijn we via Enkhuizen en een familiedag in Sprookjeswonderland teruggevaren naar Lelystad. Met aan boord de bemanning Erik, Frederike, Eva en Vera. Wat een lol! Twee van die pittige meiden aan boord. Zwemmen in 14 graden Celsius water… geen probleem. Nou ja, het doorkomen duurde even maar daarna hingen de meisjes heerlijk achter een lijn aan een bolletje. Na afloop was een kleine reanimatie nodig met warme choco, appeltaart en dikke handdoeken.   IMG_2550

Uiteindelijk volgde, terug bij Noordersluis, het volgende avontuur. De brug deed het niet en na 23 uur voeren we eindelijk naar de ligplaats.

Vanaf zaterdag de 24ste mei mochten we lekker van een weekje vakantie genieten. Dus via Stavoren naar Kornwerd en richting Harlingen, Daar lagen ook Yteke en Remco met hun prachtige Vriendschap. Na een terrasje, op de borrel en heerlijk bijgepraat.  Maandagmorgen met het tij mee naar Vlieland. Wat is dat toch een betoverend eiland. Alleen hebben we de laatste twee keer daar standaard guur en nat weer getroffen. Is vast toeval en in augustus gaan we gewoon voor de herkansing.

Dan weer zoetjes aan op Lelystad aan; Paul stuurt voor de wind richting Stavoren terwijl ik schrijf en  een broodje aan het bakken ben. Daar komt lekkere warm gerookte zalm op, mierikswortelspread, kappertjes en sla, mmmmm. Het ontbijt was rond 6.00 uur vanmorgen dus we lusten nu wel wat.Broodje zalm Het plan is straks een anker uit en dan zien we wel. Blijven we op ons “ eigen  eiland” of gaan we nog even aan wal met de bijboot. Fijn als even niks hoeft en alles mag!!!! Er nu iets over die extra dimensie. Dat gaat over een bijzondere extensie van de Passie. Iets waardoor we voorgoed verpest zijn en wat steeds naar meer smaakt. Waardoor we het, ‘t liefste op de Passie doen… We hebben een superfijn espresso apparaat. Hij ziet er kek uit en de koffie is subliem, vooral als mijn eigen Barista het maakt….

comment : 0
About the Author

Laat een reactie achter

*

captcha *