Sterke Zeilverhalen

03
JUN
2012

Pinksterbreak

Dat is een tijd geleden dat ik schreef voor de blog op onze site. Het was dan ook een lange, koude en moeilijke winter voor ons. Paul heeft de 8 chemo’s doorstaan en de ziekte staat stil. Dus tijd om weer te gaan zeilen met ons  schip en weer voluit te gaan leven! Ehh dat laatste gaat steeds beter maar en beetje “chicken”zijn we nog steeds wel..
We hebben een heerlijke vakantie van een week achter de rug. We hebben in Hoorn, Enkhuizen en Medemblik gelegen. Hoorn is nog steeds thuiskomen; er zijn veel mensen die we weer gesproken hebben in de stad en aan boord met lekker koffie of een borreltje. Ik heb heerlijk geslapen en dat was wel een poos geleden En ik blijf het bijzonder vinden om met mijn huis op reis te zijn. Ik kan je zeggen, het is bijzonder comfortabel.
Het was natuurlijk ook super weer vorig weekend met Pinksteren. Beter dan nu ik dit schrijf. Het is koud en het stroomt van de regen en de verwarming staat aan. Op Facebook las ik dat er gedacht werd aan Kerst want toen was het net zo koud als op 3 juni 2012. Gelukkig zijn we zaterdag in de stralende zon teruggevaren naar Lelystad en liggen we weer op de vaste ligplaats waar de tuin geëxplodeerd is!
Wat waren nu de hoogtepunten deze eerste reis van het seizoen? Allereerst dat Paul weer zo sterk is dat hij het grootzeil kan ophijsen Dat ik zie dat hij in zijn element is. Dat ik eens even niks “moet”. Dat we toch veel lieve en bijzondere mensen (beter leren) kennen. Wat ik ook merk is dat onze ziel wagenwijd openstaat. We hebben veel bijzondere gesprekken gehad. Dat is ook iets van “nu”, het woord zeil en het woord ziel. Ik schrijf steeds ziel als ik zeil wil schrijven.. Is het toeval?
Wat ik ook bijzonder vond is mijn MT aan boord voor een middag meezeilen. Doel: hoofd vrij om na te denken of we op koers liggen, aan elkaar aangeven wat we missen en wat we erg prettig en functioneel vinden, nieuwe koers te zetten in een wereld vol veranderende sociale zekerheid. Kunnen we aan boord ook samenwerken? Echt ze zijn fantastisch die Peter en Bianca. Geen verschil waar je deze mensen neerzet. Zij trekken samen met mij de organisatie op een hoger plan (en nl samen met heel veel goede en enthousiaste medewerkers). Die houding aan boord is niet anders; ondanks hevige regen en flinke wind en doorweekte pakken gaan ze gewoon door en pakken alles aan. Wat een goede middag en wat en kanjers.
Dat was het voor nu, en we hebben al weer veel tripjes gepland staan dus tot het volgende verslag.
comment : 0
About the Author

Laat een reactie achter

*

captcha *