Sterke Zeilverhalen

12
AUG
2011

Vuurwerk in Hoorn en een prachtig zeilweekend

Bij alle rampspoed die ons overvalt hebben we dringend behoefte aan blije momenten. Daarom hebben we een weekendje zeilen met de Passie gepland. Aan het eind van de kermisweek in Hoorn is er altijd een prachtig vuurwerk waar veel mensen van komen genieten. De meesten bekijken het van de boulevard maar de trotse bootbezitters bekijken het vuurwerk van de andere kant, vanaf de Hoornse hop. We varen dit jaar met Timo en Christa naar Hoorn.
Ondanks de voorspelde ZW 3 komen we al rap op het punt dat we de motor moeten starten omdat we anders het vuurwerk van het midden van het IJselmeer moeten bekijken. We ankeren als eerste achter het boeienlijntje dat de WSV Hoorn elk jaar uitlegt om de noodzakelijke afstand tot de vuurwerk pontons te garanderen.
Timo laat de bijboot zakken en neemt de rol van pendeldienst op zich. Hugo en Maartje, Nel en Sandor en een aantal vrienden van de kids worden opgehaald van de steiger bij de Haai. De Tierelier met Ellen en Jan vleit zich gewoontegetrouw naast ons.

Het is weer onwijs gezellig en als kroon hierop barst er om 22.00 uur een prachtig vuurwerk los. Het lijkt wel alsof het elk jaar mooier word (of lijkt dat alleen maar zo). Ik heb nooit geweten dat ze ook levensgrote smiley’s uit een vuurpijl kunnen toveren. Langzamerhand verlaten de gasten de Passie weer en genieten we van de late avond achter een ankertje in de Hop.

Zaterdag gaan we lekker de stad in en ’s avonds gaan we uit eten met Nel en Sandor bij Restaurant Zuid. Vanachter onze tafel kunnen we de Passie vredig zien dobberen.

Silhout

Apart hoor! Het word een bere-avond ondanks het feit dat het restaurant qua waardering niet hoger uitkomt dan een mager 5je (op een schaal van 1 tot 10).

Zondagochtend komen Hugo en Maartje ook aan boord (Timo en Christa sliepen bij ons) met een heerlijk ontbijtje als perfecte start van de dag. We hebben een windje 1 tot 2 uit het westen dus het is een heren koersje naar Lelystad. Door de lichte wind kunnen we het zeil hijsen en zonder motor te gebruiken vanachter het anker afvaren. We varen voor de wind naar de hoek van Neck omdat Annika bij het haventje van Wijdenes op de dijk staat om ons te zien langs komen. De Passie loopt ook bij deze lichte wind zomaar 4 a 5 knopen. Om het geluk compleet te maken komt het zonnetje er ook nog bij. Helemaal geweldig.

Als we uitbundig naar Annika hebben gezwaaid loeven we op richting Lelystad en komen daarmee bij toenemende wind op een halve winds koersje te liggen. Dat vraagt om het bijzetten van de nieuwe kluiver. Wel een heel gezeul om het zeil helemaal voorop de kluiverboom aan te slaan maar we hebben genoeg handjes aan boord.

Onder vol zeil

Timo en Christa maken de nodige foto’s vanuit de bijboot. Als de wind nog verder toeneemt en we rap in de nabijheid van Lelystad komen hijsen we de bijboot weer in de David en strijken we de kluiver en daarna de andere zeilen.

Dit soort tochtjes dat is voor mij het groooooote genieten.

comment : 0
About the Author

Laat een reactie achter

*

captcha *